Αντρέας Μαντάς - Οι Ώρες Ανάμεσα

Εκδόσεις ΚαΖαΝαΚΙ

ISBN: 9786188606708

Σειρά: Τεάτρ

Χρονολογία Έκδοσης: Μάιος 2022

Σελίδες: 56

Διαστάσεις: 21,3Χ15 

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων ΚαΖαΝαΚΙ όπου μέχρι πρότινος δραστηριοποιόντουσαν με φανζινατεςεκδοσειςσυλλεκτικουπαραλογισμου.

Το βιβλίο του Αντρέα Μαντά, «Οι Ώρες Ανάμεσα» είναι μια ανατρεπτική περιδιάβαση στο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ή αλλιώς, ολόκληρος ο Ιρλανδός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας σε ένα κείμενο.

Ο Αντρέας Μαντάς αφότου διάβασε επανειλημμένα το έργο του Μπέκετ, αφέθηκε εκεί, βυθίστηκε απολαυστικά, κατάφερε να ξεχωρίσει εκείνες τις μορφές που κρατάνε αγκαλιά τον εαυτό τους για να παρηγορηθούν, τις συμμερίστηκε, ορκίστηκε να θυμάται τα λόγια τους και να μας τα εμπιστευθεί.

Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο Χρίστος Αγγελακόπουλος.

 Μικρό απόσπασμα

«Είμαι στο δωμάτιο της μητέρας μου. Μένω εκεί τώρα. Δεν ξέρω πώς έφτασα εκεί.

Με ασθενοφόρο;

Με βοήθησαν;

Δεν θα τα κατάφερνα ποτέ μόνος μου.

Το μόνο που χρειάζομαι τώρα, είναι ένας γιος. Ίσως έχω έναν κάπου. Αλλά νομίζω πως όχι. Δεν ήτανε αληθινή αγάπη. Η αληθινή αγάπη ήταν σε μία άλλη. Θα φτάσουμε και σε αυτό.

Σφάλμα; Αυτή ήταν η σωστή λέξη. Αλλά ποιο;

Δεν είμαι όμορφο θέαμα, δεν μυρίζω καλά. Τι είναι αυτό που θέλω;

Ό,τι χρειάζομαι τώρα, ιστορίες.»

Το βιβλίο πρωτοέκανε την εμφάνισή του ως πρόγραμμα της παράστασης: «Οι Ώρες Ανάμεσα / Performance – Αναφορά στο έργο του Samuel Beckett», στο υπόγειο του Bios και στις 16 Μαΐου με πρωταγωνιστές τους Αντρέα Μαντά και Τηλέμαχο Μούσα.

Βίντεο: Γιάννης Ντουσιόπουλος



ORDER HERE