ΚαΖαΝαΚΙ

Το «ΚαΖαΝαΚΙ» ή «φανζινατεςεκδοσειςσυλλεκτικουπαραλογισμου» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 με τη δημιουργία ενός φανζίν για τον Τσαρλς Μπουκόφσκι, που απλά τιτλοφορείτο «Γύρω απ’ τον Μπουκόφσκι». Από τότε έχει κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, φυλλάδια, το φανζινάτο περιοδικό «sixpack», καθώς και μελοποιήσεις ποιημάτων σε ιντερνετικές πλατφόρμες που σύντομα θα πάρουν τον δρόμο τους για την φυσική τους μορφή. 
Όλες οι εκδόσεις του έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος (Α5), ακολουθούν την αισθητική των φανζίνς και πάντοτε κυκλοφορούν σε 199 αντίτυπα. 
Τον Μάιο του 2022 εγκαινιάστηκαν και οι «Εκδόσεις ΚαΖαΝαΚΙ», με το βιβλίο του Αντρέα Μαντά «Οι Ώρες Ανάμεσα (Αναφορά στον Samuel Beckett)», το οποίο εμφανίστηκε στην ομότιτλη performance που έδωσε ο ίδιος μαζί με τον μουσικό Τηλέμαχο Μούσα στο «Bios», για δέκα παραστάσεις, τον Ιούνιο του 2022. 
Ένα ακόμα του χαρακτηριστικό είναι η έκδοση ποιητικών συλλογών στην αυθεντική τους μορφή, πάντα σε μορφή φανζίν, ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό και τη δομή των πρωτότυπων κειμένων, όπως εκδόθηκαν αρχικά. Δύο τέτοια παραδείγματα συνιστούν τα «Γκάγκακου» του Στηβ Ρίτσμοντ και το «Βιβλίο του Έρωτα» της Λενόρ Καντέλ
 Οι «φανζινατεςεκδοσειςσυλλεκτικουπαραλογισμου ΚαΖαΝαΚΙ» θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν φανζίνς γύρω από τον Μπουκόφσκι, καθώς και άλλους τίτλους που αφορούν τα μυαλά των δημιουργών του. 
Οι «επίσημες» εκδόσεις, από την άλλη, θα ακολουθήσουν έναν δρόμο… που και πάλι θα αφορά τα μυαλά των δημιουργών του, με μεταφρασμένα έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά και εκδόσεις εγχώριων δημιουργών, που τα έχουμε πει και πιει μαζί τους μέχρι τελικής κοπώσεως! 

Το «ΚαΖαΝαΚΙ» είναι μία δημιουργία από τους Γιάννη Ζελιαναίο, Στέλιο Χέλμη, Νίκο Ζιάκα και Χρίστο Αγγελακόπουλο

Δεχόμεθα έργα προς αξιολόγηση ΜΟΝΟ σε έντυπη μορφή και στη διεύθυνση: 

Αστυπάλαιας 39-41 
ΤΚ 11364 
Κυψέλη

Προς το παρόν τα φυσικά μέρη όπου μπορείτε να βρείτε ότι έχουμε κυκλοφορήσει είναι:

Στην Αθήνα στο Βιβλιοπωλείο Μονόκλ (Φειδίου 11) 
Στην Θεσσαλονίκη στο Oblik Editions (Εγνατία 112)
Στην Πάτρα στο Πίξελ books (Κανακάρη 185)
Στο Αγρίνιο στο Βιβλιοπωλείο Αγαύη (Γ. Καραπαπά 16)
Στον Βόλο στο Cafe Society (Τάκη Οικονομάκη 70Α)


Επικοινωνία και παραγγελίες στο kazanakizine[at]gmail[dot]com